Грузія та ще три країни мають шанс отримати запрошення до НАТО в 2016 році

Четвер, 14 травня 2015, 15:49

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу вважає, що Варшавський саміт НАТО, який відбудеться в 2016 році, має бути присвячений розширенню альянсу.

Про це він заявив на прес-конференції по завершенню міністерської зустрічі альянсу в місті Белек, повідомляє з Туреччини кореспондент "Європейської правди".

Чавушоглу нагадав, що на чергових самітах альянсу, які відбуваються раз на два роки, завжди є "сесія, присвячена розширенню". "В Варшаві вона також буде. Ми підтримуємо розширення НАТО", - наголосив він.

Глава МЗС Туреччини висловив переконання, що розширення стане ключовою темою Варшавського саміту, хоча рішення ще не ухвалене.

"Я думаю, що в 2016 році саміт буде присвячений розширенню, і країни, які показали найкращий прогрес, мають отримати позитивну відповідь. Вони мають отримати запрошення до членства", - заявив Чавушоглу.

За його словами, дискутується така можливість щодо чотирьох держав. "Наразі є чотири країни-кандидати – Боснія і Герцеговина, Македонія, Чорногорія та Грузія", - повідомив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.