Кандидати в президенти Польщі виступили за підтримку України

Понеділок, 18 травня 2015, 10:12

Під час дебатів кандидати в президент Польщі Броніслав Коморовський та Анджей Дуда заявили про необхідність підтримати Україну.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Польща підтримує Україну, є її надійним партнером та союзником, але не настільки, щоб надсилати солдатів на Донбас.

Польща не може бути більш українською, ніж сама Україна. Але ми можемо допомагати Україні зберегти свою незалежність, бо це - наш національний інтерес", - заявив чинний президент Броніслав Коморовський.

"Питання України є ключовим для безпеки Польщі. Важливо, аби ми не підігравали очікуванням Росії, блокуючи власні можливості ефективної підтримки української оборонної системи, якщо буде така потреба. Нині її, на щастя, немає", - додав він.

"З метою закінчення конфлікту в Україні Польща повинна, перш за все, діяти за допомогою Європейського союзу і НАТО", - сказав Анджей Дуда.

Він наголосив, що для нього найважливішою є реалізація польського національного інтересу, а це означає членство України в Європейському союзі.

Як повідомлялося, на президентських виборах у Польщі перший тур виграв представник опозиції Анджей Дуда, який набрав 34,76% голосів виборців.

Чинний президент Броніслав Коморовський відстав лише на один відсоток - 33,77%. Павел Кукіз набрав 20,80% голосів. Решта кандидатів отримали не більше 3%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.