Обладнання кордону під біометрику - на тому ж рівні, що і в березні – прикордонники

Середа, 20 травня 2015, 11:10

Держприкордонслужба облаштувала засобами автоматизованої перевірки біометричних паспортів 68 пріоритетних пунктів пропуску,  що дорівнює березневим показникам.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держприкордонслужби (ДПС) за підсумками прес-конференції на тему "Стан виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України".

"Загалом на сьогодні засобами автоматизованої перевірки біометричних паспортів вже обладнано 68 пріоритетних пунктів пропуску по всьому кордон", - йдеться у повідомленні.

Ці пункти пропуску знаходяться в основному на кордоні з ЄС.

Про таку ж кількість пропускних пунктів, обладнаних автоматизованими робочими місцями для перевірки біометрики говорив наприкінці березня  представник адміністрації ДПС Леонід Баран.

Тоді говорилося про необхідність облаштувати ще 89 пропускних пунктів.

"Оснащення решти пунктів пропуску та створення необхідного резерву також чітко сплановано. Для роботи інспекторів прикордонної служби встановлено 883 автоматизованих робочих місць з функцією біометричного контролю", - заявили в ДПС.

Варто зазначити, що питання безпеки документів, зокрема, біометрики, входить до другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.