Активісти з України, Грузії та Молдови подали в Ризі заявку на вступ до ЄС

Фото
Четвер, 21 травня 2015, 13:33

Представники громадянського суспільства України, Молдови та Грузії подали символічну, написану власноруч заявку на вступ до Євросоюзу.

Це відбулося в рамках участі єврокомісара з питань розширення та сусідства Йоганеса Гана та представника головування ЄС, глави МЗС Латвії Едгара Рінкевичса в конференції громадянського суспільства в Ризі, яка передує саміту Східного партнерства.

Цю акцію було підготовлено заздалегідь, але вона не була погоджена з посадовцями і стала для них сюрпризом.

 

Заявку оформлено в стилістиці європейського документообороту. Ви можете ознайомитися з нею за посиланням. Але окрім формальних паперів активісти передали Гану та Рінкевичсу також ватмани з підписами активістів.

Очікувалося, що цей "реквізит" лишиться на форумі громадянського суспільства, а гості заберуть лише формальну "заявку". Однак комісар Ган висловив бажання забрати в Брюссель також папери з підписами.

 

"Ми твердо віримо, що історичний процес завершення поділу європейського континенту буде неповним, якщо Україна залишиться за межами Європейського союзу.

Успіх європейської інтеграції України буде значним внеском у стабільність європейського континенту...

Ми повністю розуміємо всі складнощі, пов’язані з процесом виконання необхідних критеріїв. Ми впевнені, що наш народ, заплативши таку величезну ціну за європейський вибір, буде в змозі пройти цей шлях, незважаючи на всі перешкоди, у досягненні всіх цих критеріїв, аби зрештою приєднатися до європейської сім'ї", - йдеться, зокрема, в українській заявці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.