США відправлять на навчання до Швеції стратегічні бомбардувальники B-52

Неділя, 24 травня 2015, 15:48

Сполучені Штати відправлять на навчання "Arctic Challenge" у Швецію два важких наддальних стратегічних бомбардувальники B-52 Stratofortress.

Про це повідомляє sverigesradio.se.

Бомбардувальники не будуть нести ядерні заряди. Під час військово-морських навчань 13 червня вони здійснять безпосадочний політ із США і змоделюють скидання протикорабельних мін поблизу Равлунди (східне узбережжя Швеції) в Балтійському морі.

Після місії, яка імітуватиме оборону узбережжя від нападу морської десантної операції, бомбардувальники відразу повернуться до США.

Американські бомбардувальники, які створювалися під час "холодної війни" у відповідь на ядерну програму СРСР і на противагу Ту-95, пролетять поблизу кордону повітряного простору Росії.

Військово-морські навчання під егідою НАТО в Швеції почнуться в понеділок. У них візьмуть участь вісім країн, в тому числі США та Німеччина.

Нагадаємо, 21 травня шведські винищувачі, які перебувають на ротації в країнах Балтії, супроводили два російських бомбардувальники Ту-22М.

Військові кораблі й літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і РФ все частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.