Італія каже, що не гальмує асоціацію з Україною, хоч і не ратифікувала її

Понеділок, 25 травня 2015, 14:37

Італійська влада стверджує, що повною мірою підтримує політичну асоціацію та економічну інтеграцію України до ЄС, про що свідчить рівень двосторонніх контактів між нашими країнами.

Про це йдеться у листі посла Італії Фабріцио Романо до "Європейської правди" який надісланий у відповідь на публікацію "Хто в ЄС гальмує ратифікацію Угоди з Україною?

Нагадаємо, в даному матеріалі була опублікована інфографіка про країни ЄС, які досі не ратифікували Угоду про асоціацію з Україною. Лише 4 держави досі не винесли цей документ на голосування в парламент; одна з них – Італія.

"Італія підтримує процес політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом, що також підтверджується кількістю і рівнем візитів, здійснених в Україну за останні два місяці першими високопоставленими особами Італії (прем'єр-міністр Ренці в березні, міністр закордонних справ Джентилони 5-6 травня і минулого тижня Заступник Міністра закордонних справ, уповноважений з питань України, пан Делла Ведова)", - пояснює посол.

Фабріціо Романо зазначає, що італійський уряд зробив необхідні кроки для ратифікації. "Уряд вже давно подав до парламенту відповідний проект закону про ратифікацію. Цей законопроект був переданий до Комісії у закордонних справах Палати депутатів, де перебуває на розгляді", - повідомив він.

Між тим, у листі посла відсутні будь-які прогнозні терміни голосування з українського документа у верхній то нижній палаті парламенту.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше на неофіційних консультаціях італійці запевняли український МЗС, що "не будуть останніми", хто ратифікує угоду. Втім, співрозмовники "Європравди" відзначають, що Київ не має в цьому впевненості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.