МЗС: ми готуємося до членства в НАТО, а не просимо про нього

Середа, 27 травня 2015, 10:23

Україна ставить за мету підготовку про членство в Північно-Атлантичному альянсі, хоча й не ставить задачу просити про вступ до організації ближчим часом.

Про це повідомив політичний директор МЗС Олексій Макєєв під час конференції "Україна-НАТО: партнерство заради єдиної та вільної Європи", яка проходить в Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Наша мета – не запитувати про членство, а підготуватися до нього, в тому числі провести необхідні реформи", - заявив зокрема він.

Представник МЗС підкреслив, що підтримка можливого вступу України в альянс суттєво зросла у порівнянні з періодом до російської агресії.

"Враховуючи, що громадяни України підтримують членство і протягом минулого року ми бачили суттєве зростання підтримки, ми вважаємо, що маємо всі підстави для проведення реформ і у підсумку – ще більше наростити підтримку (членства в НАТО)", - сказав дипломат.

Він також висловив впевненість, що можливе членство України посилить НАТО. "Ми не будемо тягарем для євроатлантичної безпеки; навпаки, ми будемо активом, здобутком", - наголосив Макєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.