ЄС і Швейцарія підписали угоду про обмін банківськими даними

Середа, 27 травня 2015, 13:19

Європейський союз та Швейцарія підписали угоду про автоматичний обмін фінансовою інформацією, спрямовану на покращення міжнародного податкового законодавства.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

"Угода є важливим кроком у заходах щодо припинення податкових махінацій і ухилянь від сплати податків. Вона оновлює угоду 2004 року, в якій передбачено, що Швейцарія застосовує заходи, еквівалентні тим, які у директиві ЄС про оподаткування доходів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з угодою, ЄС і Швейцарія будуть автоматично обмінюватися інформацією про фінансові рахунки громадян, починаючи з 2018 року.

Мета угода полягає в тому, щоб врахувати ситуації, коли платник податків прагне приховати капітал, що представляє дохід або активів, за яким податок не було сплачено.

Обмін інформацією стосується не тільки доходів, таких як відсотки і дивіденди, а також залишків на рахунках надходжень від продажу фінансових активів.

Договір тепер мають схвалити всі 28 країн ЄС, а також швейцарський парламент. Очікується, що він набуде чинності 1 січня 2017 року.

Як повідомлялося, Європарламент проголосував за нові правила в рамках програми по боротьбі з відмиванням грошей та ухиленням від сплати податків.

Країни ЄС створять центральний реєстр власників всіх компаній і установ, що включає повні імена, дати народження, громадянство, місце проживання та інші дані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.