ЄС узгодив безвізовий режим з Вануату, Самоа та ще 5 країнами

Четвер, 28 травня 2015, 15:59

Євросоюз підписав угоду про короткостроковий безвізовий режим із сімома країнами: Сент-Люсія, Домініка, Гренада, Сент-Вінсент і Гренадіни, Вануату, Самоа та Тринідад і Тобаго.

Про це повідомляє сайт Європейської ради.

Угода передбачає безвізовий режим для громадян ЄС під час подорожі на територію цих країн і для громадян цих країн при поїздках до ЄС на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду.

"Сьогоднішні домовленості стимулюватимуть міжнародні контакти, розвиток туризму і бізнесу між ЄС і цими країнами", - йдеться у повідомленні.

Безвізовий режим застосовується до всіх категорій осіб і для будь-якої мети поїздки (наприклад, туризм, культурні візити, наукова діяльність, відвідування родичів, бізнес тощо), за винятком осіб, які подорожують з метою проведення оплачуваної діяльності.

Рішення про укладення угоди буде направлено до Європарламенту з метою отримання його згоди. Тим не менш, безвізовий режим буде застосовуватися на тимчасовій основі від 28 травня.

Ірландія і Велика Британія не підпадають під дію угоди, відповідно до протоколів, що додаються до договорів ЄС. Візовий режим для цих держав-членів залишається предметом їх національного законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.