В МЗС запевняють, що НАТО пообіцяло Україні допомогу та підтримку

Субота, 30 травня 2015, 15:30

НАТО надасть Україні широкий спектр політичної, практичної та матеріально-технічної підтримки для боротьби з російською агресією та посилення обороноздатності.

Про це "Європейській правді" повідомив заступник глави місії України при НАТО Єгор Божок.

Як зазначив дипломат, в цьому представники Альянсу запевнили українську сторону під час Спільної робочої групи Україна-НАТО високого рівня з питань воєнної реформи, яке відбулося 27 травня.

Як повідомляється, серед пріоритетів на ближчу перспективу - Комплексний огляд сектору безпеки і оборони, Стратегічний оборонний бюлетень, Пргорама розвитку збройних сил та Комплексний огляд оборонно-промислового комплексу.

Як зауважив дипломат, над проектами цих документів наразі активно працює апарат РНБО України у взаємодії з найкращими фахівцями НАТО в сфері оборонного планування.

За його словами, про серйозну налаштованість НАТО забезпечити реформування України до своїх стандартів свідчить той факт, що першочерговою ціллю своєї підтримки Альянс обрав системи управління військами та логістики, а також офіцерський та сержантський корпус Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше заступник генсека НАТО Александр Вершбоу заявив, що Україна повинна невідкладно проводити реформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.