Суд виправдав коханку екс-прем'єра Чехії, яка наказала слідкувати за його дружиною

Неділя, 31 травня 2015, 18:46

Празький суд виніс виправдальний вирок щодо нинішньої дружини, а раніше - коханки чеського екс-прем'єра Петра Нечаса Яни Нечасовой, яку звинувачували у перевищенні службових повноважень. 

Як повідомляє агентство Інтерфакс, суд також виправдав ще трьох підсудних - двох колишніх керівників і одного агента військової розвідки.

Однак вердикт суду не є остаточним і може бути оскаржено прокуратурою.

Яна Нечасова

У 2012 році Нечасова (в той час Надьова) займала пост глави адміністрації прем'єра Нечаса і одночасно була його коханкою. За даними поліції, Надьова просила керівників військової розвідки країни стежити за тодішньою дружиною прем'єра Радкой Нечасовой.

Варто відзначити, що ніяких повноважень давати такі вказівки у Надьовой не було. Саме тому велика ймовірність того, що нинішнє рішення суду буде оскаржено.

Після того, як інформація про прослуховування стало відомою громадськості, в червні 2013 року, прем'єр Начос змушений був подати у відставку. Невдовзі після цього він розірвав шлюб зі своєю тодішньою дружиною і одружився на Надьовій.

Між тим, у нинішньому році, за даними чеських ЗМІ, були оприлюднені також матеріали прослуховування Яни Нечасова (Надьової), які також виявилися скандальними.

Як з'ясувалося, діями прем'єр-міністра керувала тодішня коханка, яка нерідко в грубій формі давала вказівки керівникові уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.