Франція ратифікує асоціацію Україна-ЄС до кінця червня - посол

Субота, 9 травня 2015, 15:30

Французький парламент повністю ратифікує Угоду про асоціацію між Україною і ЄС не раніше 23 червня.

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур, повідомляє Укрінформ.

 "Завершення процедури ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС очікується до кінця червня. Власне дата ратифікації Національними зборами Франції (нижня палата парламенту) призначена на 23 червня", - сказав посол.

За його словами, ухвалений у четвер 7 травня законопроект щодо ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС Сенат передає до Національних зборів Франції (нижня палата парламенту). Там його розглядатиме комісія у закордонних справах під головуванням Елізбет Гігу.

На його думку, якщо у комісії не виникне застережень, ухвалений Сенатом документ має пройти обговорення в Національних зборах. За його словами, після голосування в Національних зборах в офіційному парламентському виданні будуть опубліковані результати голосування і процедура ратифікації вважається завершеною.

Як повідомлялося, Єврокомісія очікує, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде ратифікована всіма 28 країнами до кінця року, щоби з 2016 року її "тимчасове виконання" перетворилося на повноцінне функціонування.

14 країн вже завершили процедуру ратифікації, ще декілька може додатися до саміту в Ризі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.