Папа провів з Путіним "несердечні" переговори і закликав його до щирості

Четвер, 11 червня 2015, 08:16

Папа Римський Франциск закликав президента РФ Володимира Путіна до "щирих великих зусиль у питанні вирішення конфлікту в Україні".

Про це йдеться у повідомленні Ватикану за результатами зустрічі Папи і Путіна.

Як зазначається, закрита зустріч тривала 50 хвилин, після неї відбувся обмін подарунками. Зокрема, Папа Римський подарував Володимиру Путіну медальйон з янголом-миротворцем і закликав до солідарності зі світом у побудові миру.

Потрібні "щирі і великі зусилля, щоб досягти миру, важливо відновити атмосферу діалогу і всі сторони мають виконувати взяті на себе в рамках мінських угод зобов’язання", цитують у прес-службі Ватикану Папу Франциска.

Крім того, Папа закликав Путіна сприяти вирішенню "серйозної гуманітарної ситуації" на сході України і зробити можливим доступ гуманітарної допомоги з усіх сторін.

Як відзначила агенція Reuters, епітету "сердечний", який вживається мало не в кожному повідомленні Ватикану про зустріч Папи зі світовим лідером, цього разу не було.

Нагадаємо, раніше посол України в Італії висловив сподівання, що Папа повторить Путіну слова, сказані в Сараєво: "хто говорить про мир, проводячи війну, є лицеміром".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.