Посол США в ООН: Радбез – це таке місце, де все догори дригом

Четвер, 11 червня 2015, 09:21

Представниця Сполучених Штатів Америки при ООН Саманта Пауер вважає, що російські посадовці та дипломати не намагаються казати правду, а "діють за методичкою", коли ведуть дискусії щодо України в світі.

Про це вона заявила під час зустрічі з українськими журналістами в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

"Сесії Радбезу ООН я нині називаю 'місцем, де все догори дригом', де верх називають низом, а небо називають землею", - зазначила вона.

"Всі російські посадовці, здається, слідують спільній збірці рекомендацій. Щойно я чую щось нове в Нью-Йорку, це відразу повторюється в ОБСЄ чи в Москві. І тому я не думаю, що російські посадовці колись відхиляються від написаного їм", - додала вона.

Саманта Пауер, водночас, відмовилася припускати, чи вірять російські дипломати, зокрема посол Чуркін, тому, що самі кажуть на засіданнях. "Я не можу говорити з певністю по те, що відбувається в думках російських посадовців", - зауважила вона.

Посол Пауер також визнала, що наразі відсутній механізм, який би дозволив притягнути Росію до відповідальності за її дії в рамках Радбезу ООН, але розповіла про плани стримування Путіна за допомогою санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.