Посол США при ООН: ми не знаємо, що зробить Путін, якщо не зупинити його в Україні

Четвер, 11 червня 2015, 09:37

Представниця Сполучених Штатів Америки при ООН Саманта Пауер наполягає, що світ має зупинити Путіна за допомогою санкцій навіть за умови блокування рішень Радбезу ООН.

Про це вона заявила під час зустрічі з журналістами в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Наша задача – покласти край російській агресії проти України", - запевнила вона.

"Дії Путіна проти України непокоять нас самі по собі, оскільки такі дії неприпустимі. Але водночас нас непокоїть той факт, що ми не знаємо, якими є справжні подальші наміри Путіна", - додала посол Пауер, відповідаючи на питання про можливість подальшої агресії РФ за межі України.

Представниця США декілька разів наголосила, що "немає військового вирішення даного конфлікту" і тому Вашингтон має залучати інші механізми, головний з яких - санкції.

"Санкції – це завжди річ, яка розчаровує. Вони потребують часу для того, щоби мати вплив, щоби змінити поведінку керівників (країн, які опинилися під санкціями). Ми бачили це в Південній Африці, в Ірані, в колишній Югославії. І досі багато хто каже, мовляв, санкції не працюють. Але зрештою саме санкції мали ключову роль у тому, щоби змінити дії агресора", - пояснила вона.

Саманта Пауер визнала, що право вето Росії виключає можливість притягнення її до відповідальності в рамках Радбезу ООН: "Важливість РБ ООН в тому, що цей орган притягує держави до відповідальності за порушення світового порядку та створення небезпеки для миру. Але ж Росія не стане притягати себе до відповідальності".

"Саме тому ми зараз впровадили цей багатосторонній режим санкцій проти Росії, які запроваджений за межами Радбезу, але за правилами Радбезу. І зараз дуже важливо продовжити санкції (з боку ЄС, чинність яких завершується) наприкінці липня", - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.