Росія й далі планує атаку на Маріуполь - віце-президент Європарламенту

П'ятниця, 12 червня 2015, 16:55

Москва не відмовилася від планів атаки на Маріуполь і пробиття коридору на Крим, а лише чекає на слушний момент.

Про це в інтерв'ю агентству "Укрінформ" заявив віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецький. 

"Росія готує атаку на Маріуполь і хоче пробити коридор до Криму, адже для неї це дуже важливо як з економічної, так і військово-стратегічної точок зору. У головах російських лідерів основним є не питання - вдарити по Маріуполю чи піти далі, а питання, коли це зробити", - заявив Чарнецький.

За його словами, ЄС повинен бути готовий до такого розвитку подій, маючи план "Б".

На переконання Чарнецького, аби змусити Москву відмовитися від таких думок, потрібно їй "погрожувати профілактично".

Серед таких "профілактичних" засобів європейський політик назвав свою минулорічну ініціативу щодо виключення Росії з банківської системи SWIFT.

"Зрозуміло, що це було б значно болючішим ударом для Росії, ніж персональні санкції проти олігархів і чиновників з оточення Путіна", - констатував Чарнецький.

Він підкреслив, що зараз, після всіх агресивних дій РФ, а також збиття влітку минулого року літака Малайзійських авіаліній з майже 300 особами на борту, можливості для розширення санкцій є значними.

"Зараз політична "погода" для посилення санкцій є сприятливою у випадку, якщо Росія наважиться на чергову атаку на Маріуполь чи інший напрям в Україні", - підкреслив віце-президент Європарламенту.

Нагадаємо, раніше в резолюції Європарламенту наголошувалося на тому, що існує загроза створення РФ сухопутного коридору до Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.