Росія погрожує "Іскандерами" у відповідь на плани НАТО щодо важкої техніки у Балтії

Понеділок, 15 червня 2015, 16:14

Росія обіцяє відповісти на розміщення в країнах Східної Європи і Балтії танків, артилерійських систем та іншого важкого озброєння США і країн НАТО.

Про це заявив координатор управління генеральних інспекторів Міноборони РФ Юрій Якубов, повідомляє Інтерфакс.

"Якщо важка бойова техніка США у складі танків, артилерійських систем та іншої бойової техніки дійсно з'явиться у низці країн Східної Європи і Прибалтики, це буде найбільш агресивний крок Пентагону і НАТО з часів холодної війни минулого століття. І Росії нічого не залишиться, як нарощувати свої сили і засоби на західному стратегічному напрямку", - сказав Якубов.

За його словами, "в першу чергу, буде посилене угрупування військ по всьому периметру західного кордону Росії, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин".

"Ракетна бригада в Калінінградській області буде прискореними темпами переозброюватися на нові оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер", зазнає значних змін російська загальновійськове угрупування в Білорусії тощо", - зазначив Якубов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.