Україна ратифікувала угоду з НАТО про перезахоронення радіоактивних відходів

Середа, 17 червня 2015, 12:18

Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки (ОНП) про перезахоронення радіоактивних відходів, що утворилися внаслідок виконання військових програм колишнього СРСР в Україні".

Про це повідомляє сайт парламенту.

Законом ратифіковано імплементаційну угоду між урядом України та НАТО, яка була підписана 8 лютого 2013 року у Капеллені та 18 вересня 2013 року в Брюсселі.

У цій угоді визначаються основні напрями та форми співробітництва між Україною та НАТО з підтримки у відповідній сфері. Метою проекту, як зазначено у статті 3 Угоди, є реабілітація територій, на яких розташовані сховища радіоактивних відходів у контексті контролю потенційного розповсюдження та негативного впливу цих радіоактивних відходів на навколишнє середовище.

Крім того, в Угоді регулюються питання компетентних органів, відповідальних за розвиток та реалізацію Угоди (Державне агентство з управління зоною відчуження від України; Агентство НАТО з підтримки, управління проектом, забезпечення фінансових витрат, визначаються питання оподаткування, призначення персоналу, строків Угоди, набрання її чинності та припинення тощо.

Об’єкти для ліквідації в рамках цього проекту визначатимуться за домовленістю сторін шляхом офіційного обміну листами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.