Захід має надати Україні нелетальну і летальну зброю - Джеймс Шерр

Середа, 17 червня 2015, 13:53

Щоб посилити оборонні спроможності України, Захід має надати летальну і нелетальну зброю.

Про це заявив експерт Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Джеймс Шерр під час стратегічного дискусійного клубу "Україна-НАТО: діагностика партнерства" у середу в Києві.

"Це буде складне випробовування для обох сторін. Такий крок вимагатиме складних політичних рішень керівництва країн-членів Альянсу та Заходу загалом, щоб посилити оборонні спроможності України, що має включати необхідні не летальні й летальні озброєння", - підкреслив Шерр.

"Але водночас потрібне глибоке реформування військової сфери України, яке підвищить обороноздатність держави, здатність до протидії російській агресії", - додав він.  

Водночас, Шерр наголосив, що він не вважає за потрібне, щоби Україна піднімала у відносинах з альянсом питання свого вступу до НАТО.

"Більше того, це буде шкідливим. Вам не варто таким чином руйнувати єдність країн НАТО у підтримці України",  - відзначив він.

"Членство в НАТО не є абсолютно необхідним для досягнення мети підвищення обороноздатності. Світовий досвід це доводить - приміром, перед тим, як Греція стала членом НАТО, протягом декількох років США де-факто забезпечували її оборону", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше посол Канади Роман Ващук заявив, що проблемою євроатлантичної інтеграції України є "дубові люди" на деяких посадах у середній ланці влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.