США надішлють до Європи сотні морських піхотинців через агресію Росії

Середа, 17 червня 2015, 14:41

Сотні морських піхотинців США будуть розміщені на британських та інших європейських військових кораблях в Середземному морі, як сили швидкого реагування.

Таке рішення прийнято через побоювання, що Росія вживе заходів проти країн НАТО у Східній Європі, повідомляє The Times.

В якості одного із судів, де розмістять американців, був обраний британський вертольотоносець HMS Ocean.

HMS Ocean 

Оскільки Велика Британія не має авіаносців, тільки HMS Ocean здатний прийняти американських морських піхотинців і їхні конвертоплани MV22 Osprey з вертикальним зльотом.

Крім того, піхотинці будуть дислоковані на кораблях ВМС Італії, Іспанії, Франції та Нідерландів, які можуть прийняти на борт конвертоплани.

Перші морські піхотинці прибудуть на європейські кораблі у вересні і будуть брати участь у найбільших навчаннях НАТО за останнє десятиліття за участю 25 тис. осіб.

 Конвертоплан MV22 Osprey

Як повідомлялося, ВПС США планують подальше збільшення чисельності сил в Європі і можуть розмістити там новітні винищувачі F-22 Raptor.

Раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити до кількох країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5 тис. солдатів. 

У Росії на це заявили, що посилять угрупування військ по всьому периметру західного кордону РФ, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.