Глава Єврокомісії: я не розумію Ципраса щодо боргу Греції

П'ятниця, 19 червня 2015, 17:22

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не розуміє позиції прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса щодо реструктуризації боргу Греції.

Про це він сказав в інтерв'ю Spiegel.

"Я не розумію Ципраса. Довіра, з якою я ставлюся до нього, не завжди взаємна. Замість того, щоб лаяти Єврокомісію, Ципрас повинен сказати, що Греції пропонували інвестиційну програму в розмірі 35 мільярдів євро. Якби я був прем'єр-міністром Греції, я б розповідав про це, як про успіх, але я нічого не чую", - сказав Юнкер.

За словами Юнкера, грекам не варто думати, що "є хтось у Європі, хто може врешті-решт витягнути кролика з капелюха", тобто вирішити проблему взаємин з міжнародними кредиторами.

"Я неодноразово попереджав Ципраса, що він не повинен розраховувати, що я зможу запобігти зриву переговорів в будь-якій ситуації", - зазначив глава Єврокомісії.

Як повідомлялося, у Греції на тлі фінансової паніки і можливого дефолту за три дні вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.