Брюссель розглядає можливість скасування роумінгу між країнами ЄС

Вівторок, 2 червня 2015, 14:45

Єврокомісія пропонує повну ліквідацію роумінгу всередині Євросоюзу, однак Рада ЄС поки зволікає з прийняттям відповідного рішення.

Про це у своїй статті у брюссельському виданні Politico написала колишній єврокомісар з інформаційного суспільства Вів’єн Редінг.

"Європейська комісія наразі пропонує повну ліквідацію роумінгу для телефонних дзвінків (всередині ЄС. – Ред.), а Європарламент хоче ліквідувати роумінг і для SMS-повідомлень. Втілення цих пропозицій в життя вкрай необхідне", - написала вона.

Однак, за її словами, Рада ЄС виступає проти встановлення будь-яких термінів скасування роумінгу. Причина – позиція національних урядів, які начебто і готові йти на поступки, однак за умови якщо не будуть встановлюватись дедлайни ліквідації роумінгу.

На думку Редінг, такі зволікання недоречні.

"Національні лідери помилково вважають, що роумінг – це безпрограшна ситуація. Їхні невеликі амбіції приносять ще менші результати", - пише екс-єврокомісар.

Варто зазначити, що Вів’єн Редінг протягом шести років обіймала посаду з питань інформаційного суспільства.

За її каденції ЄС почав директивно суттєво знижувати роумінгові тарифи всередині Євросоюзу.

Зокрема, як писала ЄвроПравда, 1 липня минулого року в Євросоюзі набули чинності нові тарифи на мобільний роумінг, які були суттєво знижені в порівнянні з попередніми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.