Терміновий саміт Єврозони не вирішить проблему Греції - Меркель та Туск

Субота, 20 червня 2015, 17:52

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Європейської Ради Дональд Туск застерігають від надмірних очікувань, пов’язаних з екстреним самітом  країн Єврозони.

Про це вони заявили, коментуючи плани ЄС провести цей саміт в понеділок, повідомляє "Німецька хвиля".

"Саміт в понеділок може стати самітом рішень тільки в тому разі, якщо буде якась основа для їхнього прийняття", - заявила Меркель. Якщо ж до понеділка не з’явиться напрацьованих варіантів, зустріч буде мати тільки "консультативний формат" і тоді "доведеться продовжувати чекати".

Як відомо, в п’ятницю шлях виходу з кризи не було знайдено, сторони лише розійшлися в позиціях, а грецький прем’єр Ципрас заявив, що у проблемах Греції винна Європа.

Дональд Туск так само попередив, що  саміт не буде останнім кроком у пошуку виходу з кризи. "Ми повинні звільнитися від ілюзій, що на найвищому рівні є якась магічна формула", - сказав він.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Туск припустив можливість дефолту Греції.

"Ми прихильні до думки, що грецькому уряду потрібно зробити вибір між прийняттям, на мою думку, хорошої пропозиції про подальшу підтримку, або дефолтом. Зрештою, це рішення тільки Греції і відповідальність Греції. Час ще є, але всього кілька днів. Давайте використаємо їх мудро", - сказав Туск. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.