Польща вибрала командувача збройними силами на випадок війни

Понеділок, 22 червня 2015, 08:27

22 червня президент Польщі Броніслав Коморовський згідно з пропозицією прем'єр-міністра Еви Копач призначить генерала Марека Томашицького кандидатом на головнокомандувача польськими збройними силами в разі війни.

Про це повідомляє Радіо Польща.

"Створення можливості вибору кандидата на посаду головнокомандуючого збройними силами, який зможе заздалегідь підготуватися до виконання обов'язків, було однією з головних змін, внесених в рамках реформи системи управління Збройними силами, яка почала діяти 1 січня 2014 року", - повідомили в Бюро національної безпеки Польщі.

Головнокомандувач повинен прийняти командування армією під час війни і підкорятися безпосередньо президентові, який займається захистом держави спільно з урядом.

Інші військові завдання, пов'язані з оборонними операціями, наприклад, навчання, залишаються у віданні Міністерства оборони, в тому числі під час війни.

Президент Польщі, підписуючи закон про створення такої посади в структурі управління польською армією 1 квітня 2015 року, зазначав, що "закон озброює польську державу реальною здатністю ефективно і швидко реагувати на потенційну небезпеку та кризи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.