Генсек ООН в Раді Європи не помітив агресію Росії та анексію Криму

Вівторок, 23 червня 2015, 13:07

Генеральний секретар ООН Бан Кі Мун у виступі перед Парламентською асамблеєю Ради Європи уникнув згадки про причетність Росії до збройного конфлікту в Україні та про анексію української території, чим викликав обурення української делегації.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Генсек ООН не міг не згадати у своєму виступі про єдиний збройний конфлікт, якій триває нині на території Ради Європи, але намагався бути гранично обережним. "Більше ніж 6000 людей загнули в Україні за рік. Серйозне порушення прав людини триває у Східній Україні", - заявив він.

Про анексію Криму, яка стала найбільшим в світі порушенням статуту ООН останніх років, керівник цієї організації взагалі не згадав ані словом.

Водночас він висловив побажання розвитку "суверенної, незалежної, єдиної України".

Під час раунду запитань-відповідей запитань про російську агресію не пролунало, а коли за чергою право на запитання надійшло представникові України, головуюча на засіданні, президент ПАРЄ Анн Брассер оголосила, що час події завершився.

Це викликало обурення українських депутатів, зокрема, Ірина Геращенко в своєму фейсбук-дописі нагадала, що Бан Кі Мун був одним з небагатьох світових лідерів, хто 9 травня відвідав парад перемоги в Москві.

Беззубий виступ Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна на сесії ПАРЄ. І це не має жодного зв'язку з політкоректність і д...

Posted by Iryna Gerashchenko on 23 червня 2015 р.

"Я планувала від імені нашої делегації запитати його, чому не згадав у виступі анексію Криму?... А Володя Ар'єв хотів запитати, навіщо Генсек ООН поїхав 9 травня на парад в Москву, де гриміла зброя, яка використовується на Донбасі. Якою вбивають українських дітей. Пані Брассер врятувала свого колегу від незручних українських запитань", - зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.