Британців спіймали за спробою пограбувати музей Освенцима

Фото
Вівторок, 23 червня 2015, 13:14

Двох британців спіймали на гарячому, коли ті намагалися поцупити з музею Аушвіца речі, які належали колишнім в’язням концтабору.

Про це повідомляє портал TVN24.

У 17 та 18-річного британців були вилучені столові прибори, ґудзики, фрагменти келихів та інші речі, що належали в’язням Аушвіца.

Речі, що були знайдені у затриманих

Самих їх попередньо затримали, однак невдовзі молодим людям швидше за все пред'являть звинувачення в крадіжці речей, які мають особливе значення для культури. За цей злочин їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

"Вони не визнають себе винними, хоча речі й були знайдені в них. Наразі перебувають під вартою", - розповіли в місцевій поліції.

Варто зазначити, що це вже не перший випадок пограбування концтабору.

Так, наприкінці минулого року у Любліні пограбували колишній концентраційний табір Майданек, звідки було викрадено вісім пар взуття в’язнів.

Перед цим повідомлялося про пограбування концтабору в Дахау. Тоді вкрали ворота з написом "Arbeit macht frei".

Подібний інцидент вже траплявся 5 років тому, коли була викрадена табличка з воріт концтабору "Аушвіц-Біркенау"  в Польщі з аналогічним написом. Тоді справа набула світового розголосу, а викрадачі – громадяни Швеції та Польші – отримали тюремні строки від 1,5 до 2,5 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.