Кабмін подав на ратифікацію Ради угоди про співробітництво з НАТО

Вівторок, 23 червня 2015, 15:48

Кабінет міністрів подав до Верховної ради на ратифікацію Меморандум про домовленість між урядом України та Організацією НАТО із зв'язку та інформації.

Про це повідомляє сайт Кабміну.

Прийняття документа створить правові підстави для співробітництва між урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації та визначить основні принципи співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".

Крім того, це дозволить реалізації проекту трастового фонду НАТО, виконавчим агентом яких є Агенція НАТО із зв’язку та інформації.

Також до парламенту подано на ратифікацію угоду про співробітництво між урядом України та Організацією НАТО з підтримки та постачання.

Угодою визначаються основні принципи співробітництва для підтримки України за конкретними напрямами, у тому числі щодо постачання, технічного обслуговування, закупівлі товарів і послуг, транспортування, технічної допомоги та реалізації проектів Трастового фонду НАТО.

Зокрема, мова йде про удосконалення системи зв’язку і інформації, розбудови системи логістики та стандартизації Збройних Сил, медичної, соціальної реабілітації військовослужбовців, виконавчим агентом яких є Агенція НАТО з підтримки та постачання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: