Естонія дозволила США будівництво військових об'єктів на своїй території

Четвер, 4 червня 2015, 19:31

Уряд Естонії 4 червня схвалив угоду з США про інвестиції в країну, згідно з якою американці зможуть використовувати територію Естонії для будівництва необхідних їм об'єктів.

Про це повідомляє видання Postimees.

Зокрема, американці зможуть використовувати авіабазу в Емарі, центральний полігон і місто Тапа, але список місць може бути розширений. Угода буде діяти протягом двох років і може бути продовжена.

Згідно з домовленістю, американські військові можуть будувати і покращувати військові об'єкти для проживання персоналу, навчання, обслуговування техніки, формування і розгортання підрозділів та інших узгоджених заходів.

За словами міністра оборони Свена Міксера, угода сприяє забезпеченню довгострокової присутності союзників в Естонії: "Союзники хочуть зробити свій внесок в нашу безпеку і готові інвестувати. Естонія, як добрий господар, пропонує зі свого боку хороші умови для роботи, в лютому уряд схвалив виділення 40 млн євро протягом п'яти років на оновлення баз".

Будівельними проектами, підготовкою документації та відповідними дозволами на будівництво буде займатися Міністерство оборони, а американські військові зможуть безпосередньо укладати договори на постачання матеріалів, обладнання, в тому числі і будівельного, та замовляти необхідні їм послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.