Депутати ініціюють покарання причетних до суперечки з Австралією в СОТ

Вівторок, 9 червня 2015, 12:50

9 червня депутати фіналізують та направлять звернення до прем'єр-міністра України з приводу службових розслідувань щодо посадових осіб, причетних до скарги України в рамках СОТ проти Австралії.

Про це заявила народний депутат України від фракції "Об'єднання "Самопоміч", голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Ми плануємо ініціювати запит, щоб відбулося розслідування в уряді. Чому державні чиновники зловживали своїм становищем, щоб втягнути Україну в цю скандальну і вкрай невигідну для репутації України справу", - наголосила вона.

"Ми хочемо знати, за які гроші їздили українські чиновники на конференції представляти точку зору, яка не відповідала національним інтересам України", - пояснила Гопко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна остаточно відмовилася від торговельної суперечки з Австралією.

Як відомо, у 2012 році Україна почала спір з Австралією в рамках СОТ щодо прийняття останньою законодавства про уніфіковане пакування тютюнових виробів, яке передбачає однаковий вигляд пачок цигарок різних виробників.

За оцінками торговельних дипломатів та юристів, дане рішення було направлено не на захист українських виробників, а було прийнято заради однієї з транснаціональних тютюнових компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.