Франція скасувала візит депутатів до Росії через "чорний список" Кремля

Вівторок, 9 червня 2015, 16:51

Голова національних зборів Франції Клод Бартолон скасував візит до Москви делегації французьких парламентаріїв, запланований на 18 червня.

Причиною такого рішення став "чорний список" Кремля, до якого було включене ім'я керівника фракції соціалістів Брюно Ле Ру, повідомляє Le Figaro.

"Влада Російської Федерації підтвердила заборону президенту групи соціалістів Бруно Ле Ру на в'їзд до Росії. У цих умовах я не бачу ніякого іншого вибору, окрім як скасувати участь Франції у наступному засіданні комітету Росія-Франція", - написав Бартолон у листі до голови Держдуми РФ Сергія Наришкіна.

Бартолон зазначив, що внесення очільника однієї із політичних груп Національних зборів у список персон нон-грата неприпустимо, тим більше, що критерії цього рішення "були невідомі, а про список стало відомо через пресу".

Як повідомлялося, раніше було оприлюднено непублічний "чорний список" осіб, яким заборонено в'їзд до РФ.

До нього  увійшли 89 осіб, зокрема колишній єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле, євродепутати Яцек Саріуш-Вольський (Польща), Ребекка Хармс (Німеччина), Анна Фотига (Польща, екс-глава МЗС), екс-президент ЄП Єжи Бузек (Польща) та інші.

Рішення Росії про запровадження "чорного списку" європейських політиків призвело до нового витка напруженості між ЄП та РФ.

Ввечері 2 червня, після зустрічі з послом РФ при ЄС Володимиром Чижовим, президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив про введення низки обмежень проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: