Грецька криза може негативно вплинути на підтримку ЄС України

П'ятниця, 10 липня 2015, 10:50

Криза на європейському фінансовому ринку, викликана складними переговорами з Грецією, може вплинути на умови підтримки України з боку Європейського союзу.

Про це кореспонденту "Європейської правди" розповіло джерело в євроструктурах.

Йдеться про виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро. Виділення цих коштів заплановано на найближчі тижні.

Щоб залучити ці кошти, Єврокомісія має провести розміщення власних цінних паперів. Однак нинішня ситуація на фінансовому ринку є несприятливою для цього.

Дуже вірогідно, що Україна отримає ці кошти на менший термін, ніж планувалося раніше. Хоча меморандум про виділення Україні фіндопомоги ЄС не вказує термінів позик, планувалося, що Україна отримає 15-річний кредит.

Однак поки розмістити папери із таким терміном погашення Єврокомісії не вдається. Саме тому Україна може отримати кредит із значно ближчим терміном погашення.

За нинішньої ситуації Україна може розраховувати лише на 5-річний кредит. Однак співрозмовник ЄвроПравди висловлює сподівання, що ситуація з грецьким боргом стабілізується і ЄК вдасться залучити кошти для України на 7-річний термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.