Прем'єра Сербії закидали пляшками і камінням на церемонії в Сребрениці

Фото
Субота, 11 липня 2015, 15:31

Прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич раніше залишив траурну церемонію в Сребрениці після того, як з натовпу в нього полетіли камені і пляшки.

Про це повідомляє ВВС.

Сербська делегація спішно покинула церемонію і попрямувала до припаркованих за кладовищем машин.

 

Перед цим Вучич виступив на жалобній церемонії, присвяченій 20-й річниці вбивства 8000 боснійських біженців. Його промову зустріли гулом несхвалення.

Для участі в траурних церемонії в Сребреницю з'їхалися десятки тисяч людей. У суботу тут будуть поховані знайдені та ідентифіковані за допомогою аналізу ДНК останки 136 жертв різанини в Сребрениці.

У Сребреницю також прибули десятки державних діячів з різних країн світу, серед них - глава зовнішньої політики ЄС Федеріка Могеріні, екс-президент США Білл Клінтон, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, британська принцеса Анна і королева Йорданії Нур.

У липні 1995 року загони боснійських сербів увійшли в Сребреницю, оголошену Радою безпеки ООН "зоною безпеки".

Практично не зустрівши опору з боку легкоозброєних голландських військовослужбовців з числа "блакитних касок" ООН, війська сербського генерала Ратко Младича влаштували в місті розправу над мусульманським населенням.

В результаті були викрадено і вбито близько 8000 осіб, переважно чоловіків та юнаків.

Як відомо, Росія наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН про засудження різанини в югославському місті Сребреница в 1995 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.