Банківська система Греції впаде у разі провалу переговорів - глава ESM

Четвер, 16 липня 2015, 15:06

У випадку провалу перемовин між Грецією та міжнародними кредиторами щодо чергового пакета фінансової допомоги "грецька банківська система впаде".

Про це заявив керівник Європейського стабілізаційного фонду (ESM) Клаус Реглінг, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, крах чотирьох найбільших кредитно-фінансових інституцій Греції призведе не лише до "катастрофічних наслідків" для самої країни, але й негативно вплине на всю єврозону.

Утім, Реглінг виключає небезпеку так званого "ефекту доміно". Раніше, за його словами, "криза могла швидко перекинутись на інші країни єврозони".

"Ця загроза вже неактуальна, оскільки інші країни виконали свої зобов’язання", - зазначив Реглінг, наводячи приклад Іспанії, Португалії та Ірландії, яким вдалось покращити свою економічну ситуацію.

Для Греції, з точки зору глави ESM, наразі важливо здійснити рекапіталізацію та реструктуризацію банків.

Реглінг також вважає, що ESM виплатить близько 50 млрд євро в рамках чергового пакета фінансової допомоги розміром у 85 млрд євро.

"Я очікую, що велику частину надасть ESM, ймовірно, 50 млрд, адже до пакета допомоги долучається також Міжнародний валютний фонд", - зазначив він.

Як повідомлялося, міністри фінансів країн єврозони затвердили рішення про надання Греції у липні 7 млрд євро тимчасового фінансування (бридж-кредит)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.