Терориста Брейвіка, який вбив 77 людей, прийняли до університету Осло

П'ятниця, 17 липня 2015, 16:23

Університет Осло прийняв на заочне відділення факультету політології терориста Андерса Брейвіка, який відбуває 21-річний термін за вбивство 77 осіб.

Про це повідомляє FoxNews.

"Всі ув'язнені в норвезьких тюрмах мають право на вищу освіту в Норвегії, якщо вони відповідають вступним вимогам", - сказав ректор університету Оле Петтер Оттерсен.

Два роки тому університет відхилив заяву Брейвіка через те, що той був недостатньо підготовлений. У Норвегії рішення університету викликало дебати, чи варто взагалі приймати на навчання такого злочинця.

Брейвік почне університетську програму в серпні.

"Зв'язок між університетом і Брейвіком йтиме через контактну особа у в'язниці", - сказав Оттерсен, додавши, що пенітенціарні правила "передбачають, що він виконуватиме програму шляхом індивідуального навчання у своїй тюремній камері".

Брейвік є організатором і виконавцем теракту в центрі Осло в 2011 року, внаслідок якого загинули 77 осіб, а 151 отримала поранення.

В 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.