США шпигували за Штайнмаєром - ЗМІ

Вівторок, 21 липня 2015, 16:27

Агентство національної безпеки США шпигувало не лише за главами уряду Німеччини, але й також за міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомляє німецьке видання Süddeutsche Zeitung з посиланням на документи Wikileaks.

Як відзначається, серед 20 номерів телефону, які прослуховувалися АНБ, був, зокрема, і номер Штайнмаєра.

Як повідомляє видання Politico, АНБ перехопила розмову між Штайнмайєром та невідомою особою, в якому міністр заявив, що "він не отримав остаточної відповіді від Держсекретаря США з приводу повідомлення преси щодо рейсів ЦРУ через Німеччину до секретних в'язниць у Східній Європі, які імовірно використовувалися для допитів підозрюваних у тероризмі".

Як відомо, раніше WikiLeaks опублікував дані про прослуховування Агенством національної безпеки США не лише  канцлера Німеччини Ангели Меркель, й й значної частини німецького уряду.

Загалом Wikileaks наводить 69 номерів, які прослуховувалися в 2010-2012 роках.

Нагадаємо, раніше WikiLeaks почав публікацію надсекретної документації Агентства національної безпеки США про прослуховування французьких високопосадовців.

Згідно з опублікованими документами, АНБ стежив за президентами Франції Жаком Шираком, Ніколя Саркозі та Франсуа Олландом, а також за французьким кабінетом міністрів і послом Франції в США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.