Польща створює Доктрину інформаційної безпеки

Неділя, 26 липня 2015, 13:04

У зв’язку з ескалацією гібридних загроз, в тому й інформаційного характеру, як наприклад, пропаганда, дезінформація чи психологічне залякування з боку інших країн і недержавних виконавців (наприклад, терористичних організацій) Бюро національної безпеки Польщі (БНБ) розпочало роботу над польською Доктриною інформаційної безпеки.

За даними Польського радіо, справа опрацювання такого документу, що готується за дорученням президента країни.

Під час опрацювання доктрини, БНБ користується досвідом дотеперішньої співпраці з колами незалежних експертів. В консультаціях беруть участь як представники спецслужб, так і відповідних державних установ, - йдеться, зокрема, про навчальні заклади та неурядові аналітичні центри.

Серед загроз вказано такі, як доведення до ескалації напруження у міжнародних стосунках, в тому й білатеральних, дискредитація польської міжнародної політики і формування негативного іміджу Польщі на міжнародній арені, в тому й серед союзників в рамках НАТО чи ЄС.

Це може бути створення на Заході образу Польщі як країни ксенофобів та антисемітів, провокування польсько-литовського конфлікту на тлі польської меншини у Литві, а також провокування польсько-українського конфлікту на історичному тлі при можливому застосуванні терористичних замахів, які буцім-то могли б здійснити українці проти поляків чи навпаки.

Робота над проектом доктрини інформаційної національної безпеки триває, вона може бути завершена наприкінці року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.