Могеріні: угода з Іраном є катастрофою для "Ісламської держави"

Вівторок, 28 липня 2015, 14:15

Альянс між Заходом і мусульманським світом може стати найпотужнішою зброєю проти терору.

Про це в своїй сатті в газеті Guardian написала високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні.

"Для "Ісламської держави" нема нічого тривожнішого за співпрацю між Заходом і мусульманським світом, оскільки це кидає виклик відроджуваній ними концепції зіткнення цивілізацій.

Альянс цивілізацій може стати нашою найпотужнішою зброєю в боротьбі проти террору", - вважає Могеріні.

На її думку, йдеться не лише про "Ісламську державу", а й про загальну атмосферу хаосу в регіоні. В світлі цього угода з Іраном відкриває нові можливості.

"Нам потрібно, щоб усі регіональні держави сіли до столу переговорів і зупинили бійню. Співпраця між Іраном, сусідами і міжнародним співтовариством може відкрити безпрецедентні можливості для миру в регіоні" - гадає Могеріні.

Варто зазначити, що глава європейської дипломатії прибула сьогодні в Іран, де обговорить з керівництвом країни підсумки угоди щодо ядерної програми. Як зазначили у зовнішньополітичній службі Євросоюзу, цей візит "дозволить обмінятися думками з приводу реалізації угоди, процессу, в якому високий представник продовжить грати координуючу роль, а також обговорити регіональні і двосторонні питання".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.