В РФ організовують для польських підлітків поїздку в окупований Крим

Середа, 29 липня 2015, 12:53

Московський фонд "Російсько-польський центр діалогу та згоди" готує поїздку до анексованого Криму для групи польських підлітків.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсант".

За словами директора центру Юрія Бондаренка, "пропагувати підліткам нічого не збираються" — замість цього дадуть побачити життя на півострові "своїми очима".

Участь у поїздці наприкінці вересня візьмуть п'ятнадцять старшокласників, які перемогли у "конкурсі на знання російської літератури і поезії", що проводився в Підляському воєводстві Польщі, в основному в Білостоці. Як зазначається, консультацій з українською стороною у зв’язку з поїздкою не планується.

У свою чергу керівник варшавського "Центру польсько-російського діалогу і порозуміння" (створений в 2011 році, фінансується з держбюджету Польщі) Славомір Дембскі назвав плани показати польській молоді Крим "провокацією".

"З польської точки зору Крим залишається окупованою частиною території України. Всі потенційні учасники поїздок з польської сторони повинні мати на увазі наслідки, пов'язані з порушенням міжнародного права", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.