Шульц про безвізовий режим для України: Я зроблю все можливе для прискорення процесу

П'ятниця, 3 липня 2015, 10:37

Президент Європарламенту Мартін Шульц обіцяє зробити все можливе для прискорення надання Україні безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Про Шульц заявив на на спільній пресс-конференції з президентом Петром Порошенком у Києві.

"Ми дуже активно обговорювали цей аспект у Ризі і я тоді пообіцяв і зараз повторю свою обіцянку: я зроблю все можливе для прискорення процесу переговорів. Залишаються деякі питання, які необхідно вирішити, але у мене є таке відчуття, що звіт Єврокомісії буде представлений восени і на основі цього рішення ми подолаємо ті перешкоди, які залишилися", - сказав Шульц.

"Безвізовий режим для громадян України і для вільного доступу на європейські ринки важливий як для України, так і для Європи, у тому числі для розвитку обох економік", - додав він.

Раніше Порошенко обіцяв, що Україна докладе всіх зусиль для скасування візового режиму для короткострокових поїздок своїх громадян до ЄС.

Нагадаємо, Ризький саміт Східного партнерства не визначив дату скасування віз, однак з підсумкової декларації випливає, що за якісної роботи Києва візи може бути скасовано в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.