Франція та Німеччина створили об'єднаний танкобудівний концерн

Четвер, 30 липня 2015, 14:18

Два європейські виробники бронетехніки, німецький концерн Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та французька компанія Nexter, підписали угоду про об'єднання.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

На підписанні в Парижі були присутні міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан та заступник міністра оборони Німеччини Маркус Грюбель.

Очікується, що оборот нового концерну сягне двох мільярдів євро й він нараховуватиме шість тисяч працівників.

KMW відомий, зокрема, своїми танками Leopard та самохідними гарматами-гаубицями PzH 2000. Німецький концерн, штаб-квартира якого розташована в Мюнхені, загалом має близько 3500 працівників по всьому світу. Минулого року товарообіг KMW досяг 750 мільйонів євро.

Французький Nexter серед іншого виробляє танки Leclerc та бойові машини піхоти VBCI. Компанія також виробляє амуніцію та зброю. Єдиним власником концерну є французька держава. Підприємство має 3300 працівників і товарообіг на рівні 1,1 мільярда євро.

Метою об'єднання називають стандартизацію європейського озброєння. Усі спроби європейців розробити спільний танк і налагодити його виробництво досі зазнавали поразки.

Експерти також зазначають, що два концерни можуть доповнити одне одного в тих сферах, де вони не мають спеціалізації. Наприклад, KMW виробляє тактичні мости, яких не робить Nexter. Nexter, своєю чергою, виробляє амуніцію, якої не постачає KMW.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.