США розширили список санкцій проти РФ і соратників Януковича

П'ятниця, 31 липня 2015, 08:11

США розширили обмежувальні заходи на 11 російських і українських громадян та 15 компаній.

Про це йдеться в повідомленні на сайті мінфіну США.

Зокрема, чорний список фізичних осіб поповнився іменами Андрія Клюєва, Сергія Курченка, Едуарда Ставицького, синів екс-президента України Віктора Януковича та російського олігарха Аркадія Ротенберга – Олександром Януковичем та Романом Ротенбергом, а також топ-менеджерами російського військового концерну "Калашников".

До санкційного списку також потрапили порти Євпаторії, Феодосії, Керчі, Севастополя, Ялти, а також Керченська поромна переправа.

Крім того, під секторальні санкції потрапила ціла група організацій і компаній, пов'язаних з вже "Роснефтью" і "Внешэкономбанком", що вже перебувають під санкціями.

До списку також внесено корпорацію з розвитку Північного Кавказу, фонд розвитку Далекого Сходу і байкальського регіону, ЗАТ "Федеральний центр проектного фінансування", банк з державною участю "Ексімбанк", Оборонний концерн "Іжмаш", Іжевський механічний завод.

Санкції США передбачають заборону американським фірмам на ведення справ з компаніями та особами з чорного списку і блокування їхніх активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.