Президент Фінляндії критикує країни ЄС через позицію з приводу участі Росії у ПА ОБСЄ

Понеділок, 6 липня 2015, 19:17

Президент Фінляндії Саулі Нііністе розкритикував країни ЄС у зв'язку із введенням санкцій, пов'язаних зі списком учасників парламентської асамблеї ОБСЄ.

Про це Нііністе сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

За словами Нііністе, Фінляндію кинули на самоті вирішувати долю російських делегатів. Нііністе вимагає прояснити позицію ОБСЄ у санкційних і законодавчих питаннях ЄС.

Як відомо, спікер Держдуми Сергій Наришкін потрапив під санкції ЄС і не отримав візи до Фінляндії, а російська делегація у відповідь на це вирішила у повному складі не приїжджати в Гельсінкі, де проходить сесія ОБСЄ.

"Я знаю, що в Росії це викликало аж ніяк не позитивні відчуття, і це зрозуміло. Але, знаєте, я помітив, що навіть у цьому залі засідань Асамблеї не всі її члени розуміють, що, власне, сталося. Деякі навіть говорять: "Це Фінляндія відмовила Росії", і саме в такій формі це потрапляє і в Росію. Ми визначимося з тим, що ж сталося", - сказав Нііністе.

"У тому становищі, в якому Фінляндія виявилася, ми не отримали достатньої допомоги з боку ЄС, який, насправді, і є "батьком" цього невиразного законодавства. І ми ще будемо, природно, обговорювати наші відносини з Росією", - додав президент Фінляндії.

Як відомо, Наришкіна включили в санкційні списки ЄС, США та інших країн після незаконної анексії Криму Росією.

Після цього спікер Держдуми кілька разів бував в ЄС, зокрема на засіданні ПАРЄ в Парижі в травні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.