Розширені санкції США проти РФ набули чинності

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:54

У Федеральному віснику уряду США опубліковано повний список фізичних і юридичних осіб, що підпали під розширені секторальні санкції проти Росії.

Таким чином набули чинності розширені санкції США проти РФ, написав у своєму Facebook посол України в США Валерій Чалий.

В розширений санкційний список увійшли:

— 7 фізичних осіб та 6 компаній, які ухилялися від введених санкцій (у т. ч. пов'язаних з Тимченком,  Ротенбергом і концерном "Калашников");

— 2 російські компанії, які залучені у військово-промисловий комплекс РФ;

— 4 колишніх українських чиновника і їх прихильники, які причетні до викрадення державних активів і зловживанням на державній службі;

— афілійована з Олександром Януковичем (старший син четвертого президента України Віктора Януковича) компанія - ЗАТ "МАКО Холдинг";

— 5 операторів кримських портів і 1 кримський оператор поромних перевезень;

— 35 компаній, які контролюються раніше внесеними перелік санкцій особами, а також ті, понад 50% капіталу яких контролюють російські "Внешэкономбанк" і "Роснефть".

Розширення санкційного списку також покликане узгодити існуючі обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, у т.ч. ЄС і Канадою, які підтримують Україну у протистоянні збройній агресії РФ.

Крім того, Мінфін США намагається забезпечувати максимальне інформування представників американського бізнесу стосовно необхідності дотримання санкцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці липня США розширили список санкцій  проти РФ з метою посилення діючих обмежувальних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.