У Польщі хочуть розширити список питань, винесених на референдум

Середа, 12 серпня 2015, 11:02

Опозиційна партія "Права і справедливість" звернулася до президента Польщі Анджея Дуди з проханням додати до списку питань, винесених на референдум 6 вересня, ще три.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Зокрема, консерватори пропонують винести на референдум питання зниження пенсійного віку, шкільного обов’язку для шестирічок і державної власності на ліси.

"Справа додання трьох питань для нас дуже важлива, оскільки під цими пропозиціями підписалось 6 мільйонів громадян", - заявив речник штабу партії "Право і справедливість" Марчін Масталерек.

При цьому партія вважає, що президент має звернутися до Сенату з проханням висловити думку з приводу додання нових питань до списку, винесеного на референдум.

Слід зазначити, що до 6 вересня, коли має відбутися референдум, лишилось тільки одне засідання Сенату. Однак в опозиції не бачать в цьому проблеми, оскільки "Сенат може зібратися позачергово".

Як відомо, зниження пенсійного віку було однією з ключових передвиборчих обіцянок президента Анджея Дуди.

Нагадаємо, в травні тодішній президент Польщі підписав указ про проведення 6 вересня загальнонаціонального референдуму у справі одномандатних виборчих округів, податків та фінансування політичних партій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.