Медведєв: санкції проти Києва почнуть діяти, щойно запрацює ЗВТ Україна-ЄС

Четвер, 13 серпня 2015, 14:00

Російське продовольче ембарго проти України почне діяти у разі застосування Києвом економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив глава російського уряду Дмитро Медведєв, повідомляє "РИА Новости".

"Заборона на ввезення сільгосппродукції набуде чинності тільки у разі застосування урядом цієї країни економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку Київ уклав у червні минулого року", - сказав він.

За словами Медведєва, у Києва є час до 1 січня наступного року "для вирішення питань економічного регулювання".

При цьому він висловив сумніви з приводу можливості досягнути будь-яких домовленостей у тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ.

"Після закінчення цього строку, якщо ми не зможемо домовитися за посередництва Європейського союзу, а жодних ознак цього я не бачу, наберуть чинності раніше прийняті документи, які встановлюють для України звичайний режим торгівлі і ембарго на продовольство", - резюмував Медведєв.

Як відомо, економічна частина Угоди про асоціацію набуде чинності 1 січня 2016 року.

Раніше повідомлялося, тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі заплановані на вересень.

Водночас, як повідомлялося, на попередніх зустрічах у форматі Україна-ЄС-РФ російська сторона висунула вимоги, виконання яких поховає угоду про асоціацію України з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.