Активісти тролять Путіна: "куди дзвонити про санкційні продукти в холодильнику?"

Понеділок, 17 серпня 2015, 12:23

Сайт Товариства захисту прав споживачів (ТЗПС) "Громадський контроль" звернувся до президента РФ Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва з проханням роз'яснити порядок дій при виявленні споживачами санкційних продуктів.

Про це повідомляє сайт ТЗПС.

У поданому зверненні ТЗПС посилається на "численні запитання, що надходять від споживачів у зв'язку з активною компанією в ЗМІ, що розповідає про виявлення та знищення санкційних продуктів".

ТЗПС нагадує, що порядок дій для споживачів, які виявили санкційний продукт, в указі російського уряду не регламентується.

"Проте, в ньому міститься норма про запобігання екологічного забруднення природи при утилізації цих продуктів. З чого можна зробити висновок, що просто викинути їх споживач не має права", - зазначає в організації.

У зв'язку з цим ТЗПС просить Путіна і Медведєва роз'яснити: за якими телефонами гарячої лінії громадянину, який виявив у себе в холодильнику "санкційний продукт", слід дзвонити, щоб екстрено викликати групи негайного реагування Россільгоспнагляду, для добровільної видачі забороненої їжі для знищення.

Також необхідне пояснення, чи звільняється від відповідальності громадянин за добровільну здачу "санкційного продукту"; який середній розмір бюджетних витрат на знищення невеликої партії товару на полігоні твердих побутових відходів, які необхідно відшкодувати громадянинові з власної кишені.

Зазначимо, що ТЗПС визнана в Росії іноземним агентом. 18 червня на сайті ТЗПС з'явилася пам'ятка, в якій російським туристам рекомендувалося запитувати в української влади дозвіл на в'їзд в окупований Крим.

Після цього Роскомнагляд оголосив про блокування сайту ТЗПС, а генпрокуратура зажадала його закриття. 23 червня сайт ТЗПС знову став доступний для користувачів, але пам'ятка по Криму на сайті не завантажувалась.

Нагадаємо, указ про знищення продуктів, які потрапили під російське ембарго, набув чинності в Росії 6 серпня. Відповідний документ президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.