КНДР обстріляла територію Південної Кореї і погрожує війною

Четвер, 20 серпня 2015, 14:51

КНДР погрожує військовими діями, якщо Південна Корея не припинить "пропагандистську кампанію" на кордоні.

Таку заяву влади Північній Кореї зробили після обстрілу гучномовців Південної Кореї в демілітаризованій зоні, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Офіційне повідомлення Сеул отримав близько 17:00 за місцевим часом. У ньому виставлена умова "протягом 48 годин прибрати все обладнання, яке сприяє пропаганді".

Сеул виставив уздовж кордону з КНДР гучномовці, які почали мовити на територію Північної Кореї.

КНДР випустила близько 25 снарядів по південнокорейським гучномовцям. У відповідь Південна Корея випустила кілька десятків 155-міліметрових артилерійських снарядів.

Війська Південної Кореї переведені у вищий рівень бойової готовності. Армійські підрозділи Північної Кореї біля кордону також підняті по тривозі.

За повідомленнями AFP, жителям кількох прикордонних сіл у Південній Кореї було наказано покинути свої будинки і дістатися найближчих укриттів.

Президент Республіки Корея Пак Кін Хе скликала екстрене засідання Ради національної безпеки у зв'язку з вкрай напруженою ситуацією на кордоні.

10 серпня Південна Корея звинуватила КНДР у встановленні міни, вибух яких поранив двох солдатів. Північна Корея заперечувала свою причетність.

Крім того, КНДР пригрозила ударами у відповідь після того, як Сеул і Вашингтон відмовилися скасувати щорічні навчання, що почалися в понеділок, в яких імітується відповідь на вторгнення з боку озброєної ядерною зброєю КНДР.

Північна Корея регулярно піднімає свою войовничу риторику до і під час щорічних спільних навчань США і Південної Кореї, але рідко виконує свої погрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.