Британія відкриє посольство в Ірані

Четвер, 20 серпня 2015, 16:06

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хаммонд офіційно відкриє посольство країни в Тегерані в ці вихідні.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Таким чином Хаммонд стане першим главою МЗС Британії за 14 років, який відвідає Тегеран.

Як відзначає видання, посольство Великої Британії буде відновлено через чотири роки після закриття, спричиненого нападом демонстрантів, підконтрольних Корпусу охоронців ісламської революції (елітне військово-політичне формування).

Протестуючи проти накладення санкцій країнами Заходу на Іран, демонстранти перелізли через стіни британського посольства, спалили прапор країни та пограбувли житлові приміщення.

Як повідомляється, супроводжувати Хаммонда під час його візиту будуть британські бізнесмени та політичний директор МЗС Великої Британії Саймон Гасс.

Заново відкрите британське посольство буде укомплектоване незначною кількістю дипломатів.

Нового посла Британії в Тегерані вже обрано, проте його ім'я поки не оголошене.

Варто зауважити, що візит Хаммонда до Тегерану відбудеться після візитів міністрів закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра та Італіії - Паоло Джентілоні, а також Високого представника ЄС з питань зовнішьної та безпекової політики Федеріки Могеріні.

Як повідомлялося, шість країн посередників (США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Китай і Росія) в липні досягли угоди з Іраном щодо обмеження ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.