ЄС привітав рішення Лукашенка про звільнення політв'язнів у Білорусі

Неділя, 23 серпня 2015, 09:13

Представники Євросоюзу схвалюють звільнення політичних в'язнів у Білорусі, яких вирішив звільнити президент Олександр Лукашенко.

22 серпня Лукашенко підписав указ про звільнення з місць позбавлення волі екс-кандидата в президенти Миколи Статкевича, а також Миколи Дідка, Ігоря Олиневича, Євгенія Васьковича, Артема Прокопенко, Юрія Рубцова, які були затримані в 2010 році під час акції опозиції.

Верховний представник ЄC із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могерини та єврокомісар з політики сусідства Йоханнес Хан у спільній заяві назвали звільнення політв'язнів прогресом у зусиллях, спрямованих на поліпшення відносин між ЄС і Білоруссю.

Вони також висловили надію на те, що влада в Мінську знімуть всі обмеження на повне здійснення цивільних і політичних прав звільнених.

Голова Європарламенту Мартін Шульц на своєму Twitter написав, що вітає звістку про звільнення шістьох політичних в'язнів.

"Це запізнілий крок, а ці люди взагалі не повинні були опинитися в ув'язненні. Президентські вибори - ключ для переоцінки відносин", - написав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.