Спецслужби України і Польщі підписали угоду про захист таємної інформації

Четвер, 27 серпня 2015, 16:41

27 серпня Служба безпеки України і польське Агентство внутрішньої безпеки (АВБ) підписали угоду про взаємний захист таємної інформації, якою обмінюються дві держави.

Про це йдеться на сайті польської спецслужби.

Зазначається, що угоду підписали глави АВБ Даріуш Лучак і СБУ – Василь Грицак.

Угода передбачає створення нової правової основи для захисту таємної інформації, якою обмінюються Польща та Україна, або тієї, що з’являється у процесі їхнього співробітництва.

Ухвалені в угоді положення стосуються органів влади, підприємств, що підписують секретні контракти, та фізичних осіб у сфері наданого їм доступу до таємної інформації і в рамках їхніх повноважень.

В агентстві зазначають, що вирішення цього питання важливе не лише з точки зору безпеки Польщі й України, а і з точки зору економічного співробітництва, тому що це створює правову основу для укладання контрактів польських та українських бізнесменів.

Раніше повідомлялося, що глави міністерств оборони Польщі, Литви та України підписали технічну угоду щодо аспектів функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини "ЛитПолУкрбриг" та її командування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.